Het is weer bijna zo ver: de jaarlijkse Millimeterschieting!
Dit jaar zal deze doorgaan in het lokaal van SSV Voort. Deelnemen kan op donderdag 5 – vrijdag 6 – zaterdag 7 of zondag 8 januari 2023.

Leden van OSS kunnen zich hier inschrijven.

Reglement

Voor diegenen die nog niet bekend zijn met de mm-schieting of een opfrisser nodig hebben wordt hieronder uitgelegd hoe de wedstrijd in zijn werk gaat.

Elk jaar wordt de mm-schieting in het eerste weekend van januari georganiseerd door de club van de vorige winnaar. Dit gebeurt beurtelings voor compound en recurve. Dit wil zeggen: in de even jaartallen richt de winnaar van compound van het voorgaande jaar in, in de oneven jaartallen de winnaar van recurve.

In 2020 was de eer aan Robin Ramaekers van SHT (368mm), dus de volgende mm-schieting gaat door in Tongeren.

De wedstrijd

De mm-schieting wordt geschoten op een wit blazoen met een zwarte cirkel in het midden. In deze zwarte cirkel, op het absolute middenpunt van het blazoen, zit een pin. Het is de bedoeling zo dicht mogelijk bij deze pin te schieten, en dus zo min mogelijk millimeter van het midden te zitten. De laagst mogelijke score is 7mm, want dan zit je tegen de pin.

Beeld: Ivan Cologne

Iedere schutter krijgt 2 proefpijlen. In de proefreeksen worden de pijlen niet verwijderd en bij het trekken van de pijlen mag elke schutter mee gaan kijken.
Daarna volgen 15 tellende pijlen die lijn per lijn geschoten worden. Na elke lijn wordt de afstand gemeten en de pijlen getrokken door een medewerker. De schutters mogen niet meer mee naar de doelen gaan en als alle lijnen geschoten hebben worden de pijlen teruggebracht.

Na 15 pijlen wordt het totaal gemaakt en het laagste getal wordt geplaatst per categorie.
Na een korte pauze schieten we een 2de reeks van 15 pijlen. Wanneer het totaal van de 2de reeks het laagste getal overschrijdt van je categorie wordt er ‘afspannen’ geroepen en moet je stoppen met schieten. Op het einde van de 2de reeks van 15 pijlen word het laagste getal per categorie aangepast indien ze verbeterd werden.

De volgende sessie wordt gestart met de laagste getallen van de 1ste sessie.
Wordt hier in de 1ste reeks van 15 pijlen het getal verbeterd, dan wordt het laagste getal opnieuw aangepast.

De winnaars zijn de schutters die na de laatste sessie het laagste getal hebben per categorie.
De winnaar van de hele wedstrijd is de schutter die na de laatste sessie het laagste getal heeft van de wapensoort
(recurve / compound) afhankelijk van welke wapensoort het jaar nadien mag inrichten.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *