fbpx

Dit is Stef, barebowschutter in hart en nieren!
Deze ex-militair doet niets liever dan zijn boog afstellen en alles proberen voor het beste resultaat.

“Ik wou iets leuks doen samen met mijn zoon”

Stef komt eigenlijk uit Dilbeek, tegen Brussel. Hij woont nu in Leopoldsburg en schiet bij ons sinds 2019.

“Ik ben altijd militair geweest, onderofficier om precies te zijn. Daarna nog even vrachtwagenchauffeur, maar nu ben ik met pensioen.”

In 2011 ben ik na mijn scheiding begonnen met boogschieten. Mijn zoon was toen 15 en ik wou iets leuks hebben dat ik samen met hem kon doen. Ik was toen 47.
Ondertussen zijn we dus alweer 12 jaar verder!”

Recurve, compound, … barebow!

“Ik was lang een recurveschutter en heb ook even compound geschoten. Na een schouderblessure 4 jaar geleden ben ik overgestapt naar barebow.
Dit jaar heb ik in de Barebow-categorie brons gehaald op het Belgisch Kampioenschap. Ook werd ik Vlaams Kampioen 25m één pijl en derde op het Vlaams Kampioenschap 18m drie pijlen.”

“Het hoogste resultaat dat ik tot nu toe behaald heb met mijn barebow is 259 op 300. Dat was op het Vlaams Kampioenschap.

Welke ambities ik nog heb? Mijn doel is nu Belgisch Kampioen Indoor worden.
Twee jaar geleden werd ik al eens Belgisch Kampioen op het BK Outdoor in Genk.
Daar wil ik dus ook graag een indoor-titel aan toevoegen.


“Mybo is mijn favoriet!”

“Ik heb net voor het Vlaams Kampioenschap in februari iets zots gedaan! Donderdag was ik zo ziek als een hond, vrijdag heb ik een nieuwe boog gekocht en zaterdag werd ik Vlaams Kampioen 25m!

De boog die ik kocht is een Mybo Mykan! Dit middenstuk is speciaal ontworpen voor barebowschutters, met een geoptimaliseerde vorm voor barebow en een ingebouwd gewicht van 350g onder de grip.
Tof dat Mybo uitkomt met een handvat geoptimaliseerd voor barebow, waardoor barebowschutters geen materiaal meer moeten gebruiken dat eigenlijk niet ontworpen is met hen in het achterhoofd. Mybo is dan ook mijn favoriete merk momenteel.

“Een beginnende schutter moet het altijd leuk vinden om zijn boog in handen te nemen. Eens dat hij het niet meer leuk vindt zal hij nooit blijven schieten ondanks de resultaten. Techniek zal je punten opleveren maar nooit het omgekeerde.”

Gouden raad van Stef

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *