fbpx

Dit is Jarne. Hij is al 7 jaar lid van onze club en beperkt zich niet tot één discipline. Met zijn recurveboog schiet hij al jaren, maar dit jaar heeft hij ook een compoundboog gekocht!

Op een mooie zomerdag …

Jarne komt uit Bilzen en zit nu in het 6de middelbaar in de richting Mechanica. Boogschieten, dat is voor hem alles loslaten.

“Hoe ik ben begonnen met boogschieten? Op een mooie zomerdag in 2016 ben ik het standje van de boogschietclub tegengekomen op het Schots Weekend in Alden Biesen. Ik vond mijn eerste pijl zo fijn dat ik meteen verkocht was, ookal was het een misser!

In september ben ik toen begonnen met schieten als 12-jarige. Dat ik ben blijven schieten heb ik vooral te danken aan Thomas Piette, de toenmalige jeugdtrainer, die me steunde door dik en dun!

Boogschieten is geen hobby, maar een levensstijl.”

Overrepen, dat is mijn familie!

“Ik heb een goede band opgebouwd met de andere schutters in de club. Sommige van hen, zoals Tamara en Arne, beschouw ik écht als familie. Zij praten met me en helpen wanneer dat nodig is.  

Vroeger had ik ook een Olympische droom, maar die heb ik achter me gelaten. Hoe ouder je wordt, hoe meer je ook aan de toekomst gaat denken. Geld verdienen met boogschieten op topniveau is nu eenmaal voor weinig schutters weggelegd.

Nu schiet ik nog voor mijn plezier! Ik hoop nog lang te kunnen schieten en bij de club te blijven. De oudste schutter van Overrepen is 82, daar kijk ik naar op!

Op één been kan je niet staan.

“Ik schiet op dit moment met twee bogen: één recurveboog en één compoundboog. Hoewel ik al jaren recurve schiet en nog van elke pijl geniet, ben ik met compound begonnen om mijn stabiliteit te verbeteren.

Verder schiet ik het liefst buiten en neem ik ook graag deel aan outdoorwedstrijden. Dat geeft een vrijer gevoel dan binnen! Meestal duren die wedstrijden ook een stuk langer, vaak een hele dag, en leer je er veel nieuwe mensen kennen!

Mijn hoogste resultaat tot nu toe? Dat is 273/300, net boven de 9 gemiddeld.

Geef mij maar een Hoyt!

“Mijn trouwe recurveboog is een Hoyt Xi in een speciale Brady Ellison-editie. De latten die erop staan zijn van Uukha.

Hoyt is ook mijn favoriete bogenmerk! De agressieve uitstraling van Hoyt-bogen spreken me aan.

“Er komen zowel moeilijke als fijne momenten in het leven. Dat is ook zo bij boogschieten. Dan moet je blijven doorzetten en niet opgeven!”

Gouden raad van Jarne

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *