fbpx

Dit is Samet, Genkenaar met Turkse roots in hart en nieren. Hij heeft een passie voor gitaar spelen, auto’s en … boogschieten! Deze barebowschutter stapte ongeveer een jaar geleden voor het eerst onze club binnen en verfijnt sindsdien zijn techniek onder de vleugels van Jan en Stef.

De boog van papa

Samet is in zijn dagelijkse leven magazijnbeheerder bij LVC Solutions. Hij beschrijft zichzelf als een heel emotioneel persoon: “Ik kan één moment dolgelukkig zijn en het volgende heel gespannen of boos.
5 minuten later kan ik weer springen van geluk. Dat zorgt ervoor dat deze sport niet gemakkelijk is voor mij, omdat het ook vooral een mentale sport is.”

Hoe Samet het boogschieten ontdekt heeft? Door de boog van zijn vader!

“Mijn vader had thuis een boog staan die ik bewonderde. Uiteindelijk, toen ik na enkele jaren genoeg moed bij elkaar kon verzamelen, zette ik er een pees op en schoot ik enkele pijlen. Na het eerste schot kon ik er maar geen genoeg van krijgen! Ik ben er echter niet meteen mee doorgegaan. Ik ging ervan uit dat er geen plaats was bij de clubs in de buurt om verder te kunnen oefenen. Tot vorig jaar, toen ik bij Overrepen terecht kwam.”

Barebow, een uitdaging!

Samet is barebowschutter. Hij vormt een hechte groep met de andere barebowschutters in onze club. Een groep die sterk groeit de laatste tijd, trouwens. Alsmaar meer recurveschutters maken de overstap naar barebow.

“Barebow is wat uitdagender en spannender voor mij. Ik haal er meer voldoening uit om punten te scoren op deze manier! Op mijn laatste wedstrijd haalde ik 259 punten op 300. Dat is tot nu toe mijn hoogste resultaat.”

Dat hij van uitdagingen houdt, daar maakt Samet dus geen geheim van. Om precies deze reden geniet hij ook meer van buitenwedstrijden: “Het geluid van de natuur maakt me rustig en de uitdagende weersomstandigheden maken het schieten spannender voor mij!”.

Kinetic Vygo

“Ik schiet momenteel met een Kinetic Vygo middenstuk. Ook mijn latten zijn van Kinetic. Waarom ik voor deze boog gekozen heb? De goede prijs-kwaliteitsverhouding en het gevoel. Daarnaast is het Vygo-middenstuk ontworpen voor barebowschutters, wat wel een plus was voor mij.

Verder heb ik nog niet veel ervaring met verschillende merken, dus houd ik het voorlopig nog bij mijn Kinetic. Vraag het over 10 jaar nog maar eens!”

“Vind een persoon die je goed begeleidt, focus je niet te veel op je punten maar op je techniek en zet je verstand op nul.”

Gouden raad van Samet

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *