fbpx

Dit is Jean, lid van Overrepen sinds 2011 en alom bekend in de Belgische boogschietwereld. Hij is een gerenommeerd schutter en trainer die op zijn 75ste nog altijd een goede portie talent voor de dag brengt.

60 jaar schutter!

“Ik ben in 1962, als 14-jarige, begonnen met boogschieten. Samen met mijn papa ging ik gezellig een pijltje schieten in het clublokaal van Sluizen na de hoogmis.

Twee jaar later, als 16-jarige, stond ik als jongste schutter ooit in het Limburgs herenteam de semi-interland te schieten in Nederland. Daar behaalde ik ook mijn eerste grote overwinning: de hoogste dagscore!

Nog twee jaar later werd ik Belgisch Kampioen bij de Junioren. Ook mijn broer Tony had daar het goud te pakken bij de Cadetten. Ik had toen het geluk getraind te worden door Europees Kampioen René Boussu.”

Alles winnen wat er te winnen valt.

“In 1972 sta ik voor het eerst in het Belgisch team. Ondertussen zijn we al een 100 selecties in de Belgische ploeg en 15 titels als Belgisch Kampioen verder.

3 jaar later, in 1975, behaal ik mijn diploma A-trainer.
Als jeugdcoördinator en trainer van de Handboogliga, tegenwoordig Boogsport Vlaanderen, bereikte ik met heel wat jeugdschutters de hoogste podiumplaatsen. Ex-wereldkampioen Robin Ramaekers, bijvoorbeeld.

Verder schiet ik in 2003 als Master ook een wereldrecord: 116 op 120.
Ook staan er tot op de dag van vandaag een Belgisch record op 50-30 meter en op 25m op mijn naam.

Tenslotte werd ik ook al eens benoemd tot sportman van het jaar door de sportraad van Tongeren.”

Jean Clooney

“Dankzij het boogschieten ben ik ook op TV te zien geweest! Ik figureerde in de film ‘De Leeuw van Vlaanderen” en was ook te zien in de serie “Beat Da Bompaz” op VTM. Die reeks is onlangs zelfs opnieuw uitgezonden!

“Verstand op nul, blik op oneindig.”

Gouden raad van Jean

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *