fbpx

Als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief heb je ‘m misschien al gezien: de uitnodiging voor onze Koningschieting van dit jaar.

Elk jaar organiseren de meeste boogschietclubs zo’n Koningschieting. Maar hoe gaat dit jaarlijkse evenement in zijn werk?

De wedstrijd

Bij Sint-Sebastiaan Overrepen gaat de Koningschieting altijd door op de Belgische nationale feestdag: 21 juli. Om 12 uur beginnen we met een receptie boordevol hapjes en drankjes die telkens wordt georganiseerd door de Koning(inn)en van vorig jaar.

Om 14u begint het échte werk. We beginnen met schieten op mooie, speciaal voor de gelegenheid getekende of geschilderde blazoenen. Elke categorie (Recurve, Compound, Barebow en Jeugd) krijgt zijn eigen blazoen. De laatste twee jaar werden deze verzorgd door Stef Valckenaere, die tevens kunstenaar is. Meer info over hem vind je op zijn website.

Klaar voor de start?

Op elk van deze fantastische blazoenen worden 2 kleine bommetjes geplaatst. Wie als eerste met zijn pijl een bommetje raakt – waardoor het hoort af te gaan – mag zichzelf een jaar lang Koning(in) noemen.
Hetzelfde geldt voor de Prins(es), die het tweede bommetje moet raken.

Dat is in een notendop hoe de wedstrijd werkt. Daarnaast zijn er wel nog enkele regels om rekening mee te houden:

  • De huidige Koning(in), die vorig jaar gewonnen heeft, mag de eerste 3 pijlen alleen schieten in zijn of haar categorie. De Prins(es) gaat zijn of haar pijl telkens halen.
  • Raakte je het bommetje in jouw categorie als eerst? Hoera! Je bent Koning(in)! Dat betekent ook dat het aan jou is om samen met de andere Koning(inn)en de receptie van volgend jaar te verzorgen.
  • Ben je drie jaar op rij Koning? Dan mag je jezelf vanaf nu Keizer noemen. Er is wel een nadeel verbonden aan deze titel: je mag niet meer deelnemen aan de Koningschieting tot een ander lid gekroond wordt tot Keizer. Met andere woorden: zo lang niemand anders drie jaar op rij wint, ben je buiten strijd.

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *